Willow fence

Weave your own willow fence? Then get started with one of the country’s oldest crafts. With the do-it-yourself package you get all the necessary materials at home to weave your own fence. You can give your garden a new look and a natural appearance. An unforgettable experience!

  • In stock Delivery within 3 working days
  • Manual included

Description

Zelf een wilgentenen schutting maken?

Eenvoudig met ons doe-het-zelf-pakket

Niets is mooier dan werken in de tuin. En ja, dan wilt u die schutting natuurlijk ook zelf neerzetten.

Hoe het werkt

Ons doe-het-zelfpakket is dé oplossing voor u. Prima materialen en heldere instructies. Binnen 5 werkdagen bij u thuis afgeleverd. En voor een scherpe prijs.

Is vlechten moeilijk?

Dat is echt niet zo moeilijk als het lijkt en ook nog eens leuk om te doen. Wil je toch de wilgentenen schutting laten plaatsen neem dan contact met ons op.

Wilgentenen schutting

Reviews Wilgentenenschutting.nl

Average one 9,9 based on 45 reviews of
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh
Wilgentenen schutting - sieraad in onze tuin
9
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

A jewel in our garden!

We are happy with the beautiful result. A solid fence and beautiful too. Truly a craft.

10
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

Great job done, great result

Despite the rain, worked all day and became a very nice fence, definitely recommended
Pleasant to work with.

10
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

It turned out even more beautiful than shown in the photos.

The men have worked very hard. The fence is in great shape. Pleasant communication and a great result. It exceeded our expectations.

Delivery

  • Van Aalsburg B.V. vervoert de producten met eigen transport.
  • Op aanvraag kunt u een track&trace code ontvangen.
  • We stemmen vooraf af (mail of tel) of het nodig is of iemand thuis is. We leveren het product altijd bij u af, niet bij de buren.
  • Levertijd is veelal in overleg binnen 5 dagen, dit is inclusief verzending.
  • We kunnen ook op zaterdag leveren.
  • De verzendkosten zijn €0,91/km inclusief BTW of €0,75/km exclusief BTW voor zakelijke klanten. De kosten worden gerekend over de heenrit op basis van de snelste route.
  • Op aanvraag kunt u een track&trace code ontvangen.

Assembly manual

Hoe maak je een wilgentenen schutting?

Voor het maken van een wilgenschutting gebruiken we de ca. 5 meter lange takken van een wilg, gevlochten om kastanje of wilgen palen. Deze wilgen noemen we wilgentenen of ook wel bleeslatten. We hebben hiervoor een eigen wilgenkwekerij.

De stevige 2 tot 3 centimeter dikke takken van een wilg zijn soepel en buigzaam. Hierdoor zijn ze ideaal voor het maken van een schutting of natuurlijke afscheiding in de tuin.

Het vlechten van een wilgentenen schutting kunt u het best doen in de maanden november tot en met juni. Dan zijn de takken namelijk het meest buigzaam. Ook is het belangrijk om de schutting snel (wat is snel, binnen 3 weken is snel genoeg) te maken na ontvangst van de wilgen. Anders drogen de takken uit en breken ze bij het vlechten.

Hoe lang u met het vlechten bezig bent?

Dat is afhankelijk van de grootte van uw gewenste schutting of omheining. Gemiddeld genomen kost het één dag met 2 personen om 15 m² te vlechten. En dat wordt een geweldige dag. Het is namelijk een hele ervaring om bezig te zijn met één van de oudste ambachten van ons land.

Aan de slag dus!

Hieronder vindt u een kort stappenplan voor het maken van een wilgenschutting of -afscheiding. Zo bent u helemaal voorbereid en kunt u straks gelijk starten met uw doe-het-zelf pakket.

Stap 1: de voorbereiding

Allereerst maakt u de ondergrond vrij van onkruid en goed effen. Hoe vlakker de ondergrond, hoe mooier en rechter het eindresultaat. Daarna gaan de palen in de grond.

De palen moeten 60 tot 80 cm de grond. Zo zorgt u dat de schutting goed stevig staat en niet gemakkelijk omwaait. Een grondboor kan u helpen de gaten voor de palen eenvoudiger te maken.

Als u de palen direct bestelt bij het doe-het-zelf pakket, vult u alleen de gewenste hoogte van de schutting of omheining in. Wij voegen de extra centimeters die u nodig heeft voor voldoende stevigheid automatisch toe.

Om de palen te beschermen tegen houtrot en schimmel, bieden we u de mogelijkheid postsavers te bestellen bij het doe-het-zelf pakket. Deze postsavers brengt u met een dakbrander om de palen aan. Ze zorgen ervoor dat de levensduur van uw palen minstens verdubbelt. In onze online handleiding staat precies beschreven hoe u de postsavers aanbrengt.

Stap 2: het vlechten

Als de palen staan, begint het vlechtwerk. Vlecht de wilgentakken altijd één kant op. Dus van links naar rechts of van rechts naar links.

Vervolgens vlecht u de takken om de palen heen. U begint u bij de eerste paal en vlecht de tak tot deze op is. Dan knipt u de tak vlak achter een paal af en begint met de tweede tak. Deze vlecht u vanaf de tweede paal en zo gaat u door tot u de laatste paal bereikt heeft.

Op die manier vlecht u laag na laag en bouwt u de schutting op. In onze online handleiding leggen we precies uit hoe u de takken het beste kunt vlechten voor het mooiste resultaat.

Stap 3: Onderhoud voor een langere levensduur

Een wilgentenen schutting zal gemiddeld 10 jaar meegaan als u de schutting goed onderhoudt. We adviseren hiervoor lijnolie te gebruiken. Deze kunt u uiteraard ook direct bestellen bij uw doe-het-zelf pakket.

Het beste is om de wilgentenen 6 weken na plaatsing te behandelen met lijnolie, als het droog weer is. U kunt deze behandeling vervolgens jaarlijks herhalen.

Daarnaast raden wij ook aan om 1 emmer per dag aan de wilgenpalen te geven als het droog weer is. Dit hoeft u alleen de eerste vier werken na plaatsing te doen.

Wilt u de levensduur met nog 5 jaar verlengen?

Plaats dan klimplanten tegen de schutting aan. Denk aan een welbekende klimop, prachtige blauweregen of frisse Clematis Montana. Hierdoor wordt uw tuin direct een stuk groener.

Stel uw eigen doe-het-zelf pakket zelf samen

Enthousiast geworden? Bestel dan uw eigen doe-het-zelf pakket tegen een scherpe prijs. We bezorgen het pakket binnen 5 werkdagen bij u thuis. Ook ’s avonds en op zaterdag.

U stelt het pakket helemaal zelf samen. Geef eenvoudig de hoogte en lengte van de schutting door en wij leveren u de juiste hoeveelheid takken. Daarnaast bepaalt u zelf of u palen, postsavers en lijnolie mee wilt bestellen.

Zet nu uw eerste stap naar een prachtige wilgentenen schutting.

Frequently asked questions

What is the lifespan of a willow fence?

A willow fence lasts on average 8 to 10 years. The life span can be extended by treating the fence with linseed oil.

Is the DIY package delivered as complete screens or as loose materials?

The do-it-yourself package consists of loose willow twigs and posts. You must braid the fence yourself.

How long do I spend weaving my own willow fence?

On average, it takes one day with 2 people to braid 15 m².

How does the delivery work and are there additional costs involved?

When you have placed an order, Van Aalsburg B.V. your products. After placing your order we will contact you to agree on a delivery date. You will not receive a track & trace code. The delivery time of our products is within 3 days after placing your order, unless otherwise agreed. Van Aalsburg also delivers on Saturdays.

The shipping costs are €0.65 per kilometer, excluding VAT. The exact shipping costs are calculated in the webshop. You do not have to pay any other additional costs.